"De plek voor de beste BBQ tips!"

Bekijk ook..

Wanneer is bbq vlees gaar?

Met barbecuen draait het zowel om de barbecue als om het bbq vlees. Het juiste gebruik van de barbecue garandeert een leuke en gezellige dag. Het juiste gebruik van het vlees zorgt ervoor dat het vlees de ster van de middag of avond is. Het vlees blijft vaak té lang op de barbecue liggen, omdat men er zeker van wilt zijn dat het vlees goed is. Met het lezen van deze tips weet jij precies wanneer het vlees gaar is en wordt jij, als barbecuemeester, de ster (en het vlees) de ster van de middag/avond.

Smaken verschillen

De een houdt ervan dat de biefstuk een beetje doorbakken is, de ander houdt er juist van als de biefstuk heerlijk mals is. Smaken verschillen, dit is zo en dit blijft zo. Het is dan ook belangrijk dat je als barbecueman precies weet wat je vrienden en familie willen hebben. Het is echter niet altijd even makkelijk om te zien of het vlees rare, medium of well-done is. Het gebruiken van een thermometer is wellicht de makkelijkste, maar ook zeker de duurste methode om te achterhalen hoe het vlees er voor staat. In de volgende alinea leggen wij kort uit hoe je, met behulp van je hand, kunt achterhalen in elke staat het vlees verkeert.

De hand als meter

Middels je hand kun je gemakkelijk achterhalen of je vlees rare, medium-rare, medium of well-done is. Hoe je dat doet? Druk de top van je wijsvinger tegen je duim aan en voel in de palm van je hand bij je duim tegen je pols aan. De spieren daar bieden een indicatie van de gaarheid van het vlees. Bij 'rare' neem je de wijsvinger en de duim. Bij 'medium-rare' neem je de ringver en de ruim. Bij 'medium' neem je (lichtjes) de pink en de duim. En bij 'well-done' druk je de pink tegen je duim