"De plek voor de beste BBQ tips!"

Bekijk ook..

Barbecue weer

Als je niet wilt dat je barbecue letterlijk in het water valt is het aan te raden om het weer in de gaten te houden, zodat je niet verrast wordt door een plotselinge regenbui. Met betrekking tot veiligheid is het ook belangrijk om te kijken of het überhaupt wel barbecue weer wordt. Je wilt immers niet dat de barbecue wegwaait met windkracht 8… Het beste kan je even naar buienradar.nl gaan om te kijken of het goed barbecue weer is.

Indien het gaat regen is het mogelijk om onder een afdak te barbecuen. Tevens kan je een speciale barbecue kopen die een regenkap heeft. Barbecuen onder een parasol is af te raden, regen komt vaak toch op de barbecue terecht waardoor deze uitgaat. Mocht het gaan regenen, verplaats de reeds brandende barbecue dan niet, dat is gevaarlijk. Verplaats de barbecue al helemaal niet naar binnen als het weer omslaat, dit kan dodelijke gevolgen hebben door koolmonoxide ophopingen binnenshuis.

Barbecue weer en brandgevaarlijk 

Het beste weer voor een barbecue is natuurlijk lekker zonnig weer. Als het een lange tijd niet heeft geregend, is het raadzaam om eerst de tuin te besproeien. Bomen, struiken en gras zijn vaak zover uitgedroogd dat het niet raadzaam is zomaar een barbecue aan te steken. Een enkele vonk of wat gloeiend as kan binnen no-time een enorme brand veroorzaken, waar je met een emmer water niets aan kan doen.

Barbecuen in het openbaar

Barbecue nooit op plekken waar het niet mag, naast de risico’s op brand zijn de boetes die worden uitgedeeld voor illegaal barbecuen aanzienlijk. De regelgeving omtrent barbecuen in het openbaar verschillen van gemeente tot gemeente. Neem contact op met de gemeente waar je wilt barbecuen om na te gaan waar en onder welke voorwaarden je mag barbecuen. Ga in elk geval nooit onder een boom zitten met je barbecue. De mogelijkheid bestaat dat de boom vlam vat en er kunnen allerlei ongewenste dingen, zoals insecten, uit de boom op je lekkernijen vallen.