"De plek voor de beste BBQ tips!"

Bekijk ook..

Barbecue recepten

Er zijn talloze barbecue recepten. Op deze website vind je enkele van de beste. Je kan zelf een heerlijke barbecue saus maken of gewoon in de winkel kopen en toevoegen. Er zijn overheerlijke marinades waar je vlees en vis een dag van te voren in kan leggen, zodat de marinade erin trekt. De manier waarop je het vlees of vis bereidt is natuurlijk het belangrijkste. Er zijn hoogstaande culinaire barbecue recepten maar ook doodsimpele recepten die overheerlijk zijn.

Barbecue bijgerecht

Bijgerechten zijn natuurlijk onmisbaar als je gaat barbecuen. Helemaal als je met een grote hoeveelheid mensen gaat barbecuen en een klein budget hebt zijn bijgerechten belangrijk. Gepofte aardappel van de barbecue, aardappelsalade of andere eenvoudige salades, stokbrood met kruidenboter en lekkere barbecue sausjes zijn een aantal goedkope bijgerechten. Als je een luxere barbecue wilt houden kan je een rijkelijk gevulde salade maken, van bijvoorbeeld verse zalm of tonijn. Een aardbeiensalade met geitenkaas en balsamicoazijn is een heerlijk barbecue bijgerecht. Kiwi appel salade met walnoten, wat citroensap en honing is overheerlijk als bijgerecht bij een luxe barbecue.

Vegetarische barbecue recepten

Je zou denken dat een barbecue bedoelt is voor vlees en vis. Natuurlijk zijn wij echte vleesliefhebbers, maar niet iedereen houdt van van vlees. Zo kun je gasten hebben die vegetarisch zijn en graag een vegetarisch gerecht zouden willen hebben. Er zijn talloze smakelijke vegetarische barbecue recepten waar jij je gasten mee kunt verrassen. Asperges zijn vaak smakelijker als ze van de barbecue komen dan wanneer je ze kookt of stoomt. Gegrilde maiskolven ingesmeerd met boter en eventueel wat suiker zijn niet te versmaden. Gepofte aardappel van de barbecue, gevulde tomaten met kaas, champignons gevuld met kruidenkaas zijn overheerlijke, simpele vegetarische barbecue recepten. Ook fruit is lekker op de barbecue, appel met rum en rozijnen in aluminiumfolie, een gebakken banaan en gevulde perziken zijn enkele voorbeelden.